Hvor lang tid tager en gulvafslibning?

By:

Skal du have slebet dine gulve, men glemte du at spørge gulvmanden, hvor lang tid det tager? Læs med her, og bliv klogere – det afhænger nemlig af flere forskellige ting.

Når gulvet skal slibes, er det rart at kunne forberede sig ordentligt. Især i tilfælde af at du ikke kan gå på gulvet i flere dage – men kan du ikke det? Svaret er ikke så enkelt endda, men som tommelfingerregel siger man, at det tager 1-2 dage, fra processen skydes i gang, indtil du igen kan gå på gulvet.

Når det er sagt, så er der flere forskellige ting, der påvirker tidshorisonten – det tager vi et kig på nedenfor.

Gulvafslibningsprocessen

Ingen gulve er ens, og derfor er gulvafslibningsprocessen også altid forskellig fra opgave til opgave. Men der er selvfølgelig fællesnævnere, som gulvfirmaet kigger på, når tiden skal beregnes. 

Det drejer sig blandt andet om:

– Hvor mange kvadratmeter gulv der skal slibes?

– Hvilken træsort gulvet er lavet af?

– Trægulvets nuværende stand?

– Om gulvhøvlen skal tages i brug?

– Hvilken efterbehandling gulvet skal have?

– Om gulvet skal behandles mere end én gang?

Der er altså mange faktorer, der påvirker tiden (og prisen), og derfor er det svært at give dig et entydigt svar. Alligevel kan vi fortælle, at selve afslibningen af et mindre gulv ofte kan klares i løbet af et par timer, mens en hel bolig som regel koster en dags arbejde. Herefter kommer efterbehandlingen, og her afhænger tidsperspektivet primært af tørretiden – som udgangspunkt kan du dog forvente, at der går syv-otte timer, før du må træde på gulvet med strømper og et døgns tid, inden du må stille møblerne tilbage i rummet.

Og når vi nu er ved efterbehandling, er det værd at nævne, at nogle teknikker kræver mere arbejde og vedligehold fra din side, så sørg for, at du vælger den rette løsning i første omgang.